SEKRETARIAT SZKOŁY
|
|||||
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | |
Wioletta Owsiana sekretarz |
7.30-15.30 | 7.30-16.30 | 7.30-15.30 | 7.30-15.30 | 7.30-14.30 |
GABINET PROFILAKTYKI ZDROWOTNEJ - gabinet 12 |
|||||
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | |
Alina Smoleńska pielęgniarka |
8.30-15.00 | 8.30-15.00 | 8.30-15.00 | 8.30-15.00 | 8.30-15.00 |
Adres:
82-300 Elbląg, ul. Królewiecka 42
Telefony:
55 625 88 81 - sekretariat
55 625 88 98 - fax
55 625 88 92 - pokój nauczycielski
55 625 88 85 - kadry
55 625 88 99 - kierownik gospodarczy
55 625 88 90 - pielęgniarka
55 625 88 91 - biblioteka
55 625 88 89 - sala gimnastyczna
55 625 88 93 - pedagog
55 625 88 95 - psycholog
55 625 88 87 - obsługa (woźni)
E-mail:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Wróciliśmy w nocy z piątku na sobotę. Nasze walizki pół doby później.
Kolejna odsłona międzynarodowego projektu edukacyjnego pod tytułem „Kiss the Cook! European Open Table for Happy M-EAT-INGS,” miała miejsce w Dublinie, w Irlandii. Na zielonej wyspie gościliśmy od 25-go do 29-go marca 2019. Było jak zwykle - niebanalnie, angażująco i zbyt krótko.
Serdecznie dziękuję wszystkim za nadesłane prezentacje o tym, jak rozumiecie zdrowy styl życia, poza zbilansowaną dietą oraz wysiłkiem fizycznym. Zapraszam do obejrzenia zwycięskiej prezentacji autorstwa Alicji Żachowskiej z klasy IIF.
Autorki zwycięskich prac to:
1) Alicja Żachowska z klasy II F
2) Klara Kogut z klasy II F
3) Natalia Rekiel z klasy I B (lista rezerwowa)
4) Karolina Zielonka z klasy II D (lista rezerwowa)
W dniach od 12 do 16 listopada uczniowie naszej szkoły w ramach projektu Erasmus + „Kiss The Cook. European Open Table for Happy M-EAT-ings!” gościli z wizytą w Niemczech. Szczęśliwa piątka naszych uczniów, która wyjechała to: Michał Łaszkiewicz (IIe), Zuzanna Rumak (IId), Miłosz Skucha (IId), Karol Wiśniewski (IIe) oraz Karolina Zielonka (IId). Opiekunami uczniów były Panie Joanna Węgłowska (koordynator projektu) i Katarzyna Zezula. Cały projekt dotyczy zdrowego odżywiania się oraz propagowania idei SLOW FOOD. Program pobytu był bardzo intensywny oraz obfitował w niezapomniane wrażenia i przeżycia. W projekt zaangażowane są Irlandia, Niemcy, Polska, Portugalia oraz Włochy.
Oto film prezentujący naszą szkołę przygotowany przez piątkę uczniów, którzy wzięli udział w krótkoterminowej wymianie grup uczniów w ramach programu Erasmus+ „Kiss the Cook" w Beerfelden w Niemczech w terminie 12-16 listopada 2018. Warto zobaczyć! Autor scenariusza to Karol Wiśniewski z klasy IIe. Aktorzy, jak widać :)
Zdobywczynie pierwszego, drugiego i trzeciego miejsca zostały zakwalifikowane na wyjazd do IRLANDII w marcu 2019.
Serdeczne gratulacje!
Joanna Węgłowska
Dnia 5 października 2018 r. klasy 1c i 2b liceum uczestniczyły w warsztatach terenowych prowadzonych przez pana dr Grzegorza Fiedorowicza z Wydziału Biologii i Biotechnologii Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego i poznawały grzyby wielkoowocnikowe naszych lasów.
Biblioteka szkolna wzbogaciła swój księgozbiór ze środków finansowych pozyskanych z Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa w latach 2016-2020. Skorzystały z tego wszystkie klasy pierwsze liceum.
Podczas zajęć adaptacyjno-integracyjnych zorganizowanych w pierwszej połowie września, młodzież próbowała swych sił w układaniu rozsypanki zdaniowej, odszyfrowaniu hasła, wyszukiwaniu według uzyskanego kodu - fragmentu książek.
21 września 2018 r. klasa 3a LO spotkała się z panią Łucją Dudzińską, poetką, wydawcą, redaktorem serii wydawniczych, animatorką kultury. Pani Łucja jest również inicjatorką i kuratorką Ogólnopolskiej Grupy Literackiej Na Krechę. Młodzież tworzyła z poetką własne teksty liryczne.